Werkwijze & Kosten

Vrijblijvend informatiegesprek

Alle trajecten starten  in principe met een vrijblijvend informatiegesprek via (beeld)bellen of persoonlijk bij mij op kantoor. Op grond van jouw verhaal en jouw wensen doe ik jou vervolgens een passend voorstel met wat ik voor jou kan betekenen. Dit kan afhankelijk van jouw behoefte variëren van losse modules tot een loopbaanadvies- of coachtraject (mogelijk van basis tot zeer uitgebreid). Tijdens deze kennismaking kun jij tevens ervaren of er ook op persoonlijk vlak een klik is, iets wat zeker zo belangrijk is als het inhoudelijke aspect van ons gesprek. 


Loopbaanvragen - en doelen

Wanneer jij besluit een traject te gaan volgen, maken we een afspraak voor het eerste gesprek. Tijdens deze eerste sessie (duur 1 tot 1,5uur) komen al veel verschillende onderwerpen aan bod, waaronder  jouw Curriculum Vitae,  jouw wensen, (oude) dromen, energiegevers- en vreters, werkwaarden, sterktes en valkuilen en een verheldering van de  onderzoeksvraag en - doelen; Waar ben je naar op zoek en wat zou je willen bereiken met dit loopbaantraject? Er wordt als het ware gestart met het in kaart brengen waar je op dit moment staat en hoe je tot nu toe keuzes hebt gemaakt. Kortom, wat de rode draad in je leven is geweest. Hierna gaan we kijken naar wat je het liefst zou willen, wat je kunt en hoe/of we op deze bestemming kunnen komen. Door middel van de afname van assessments, psychologische tests en verschillende oefeningen - die zowel tijdens de gesprekken als thuis worden gemaakt - wordt er een concreet plan van aanpak opgesteld, 


Binnen dit traject krijg je allereerst altijd antwoord op de volgende hoofdvragen:

  • Wie ben ik?
  • Wat past bij mij en wat juist niet? Waar word ik nu echt gelukkig van? 
  • Hoe zet ik de volgende stap en/of  vind ik de functie cq. werkgever waar ik (weer) energie van krijg?

Wat gaan  wij tijdens dit traject sowieso samen onderzoeken? 

  • Welke (werk)waarden belangrijk voor jou zijn;
  • Waar ben je  goed in en wat zou je nog willen ontwikkelen? Wat zijn jouw vaardigheden / competenties?
  • Wat zijn jouw persoonlijke eigenschappen en drijfveren (motivatie)?
  • Op welke gebieden heb jij (veel) kennis en interesse?
  • Wat zijn jouw kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen?
  • Wat voor werkomgeving en -cultuur is bedreigend voor jouw kwaliteiten en waar kom jij  het allerbeste tot je recht en kun jij je kwaliteiten optimaal benutten / laten zien?
  • Wat zijn echte energiegevers - en vreters voor jou? 

Loopbaan- en psychologische testen

Na ons eerste gesprek ontvang je een uitnodiging in je mailbox voor het maken van een (vooraf afgesproken) aantal psychologische- & loopbaantesten. Je mag dit zowel thuis maken alswel in de assessmentruimte op ons kantoor. Waar jij je het beste kunt concentreren. Want hoewel de testresultaten op zichzelf vaak al erg waardevol zijn, worden deze testresultaten hierna ook nog gebruikt ter ondersteuning / verdieping van ons tweede gesprek en ter onderbouwing van de  praktische handvatten en / of het advies dat je aan het einde van ons traject zal ontvangen. 


Het vervolg van het traject

Na het bespreken van de loopbaan- en psychologische testen tijdens het tweede gesprek zal het vervolg (aantal overige gesprekken, coaching, overige assessments, werkvormen, psychodiagnostisch adviesrapport) afhangen van de uitgebreidheid van het loopbaantraject dat je gaat volgen. Tijdens het kennismakingsgesprek krijg je alle opties en onderlinge verschillen zorgvuldig uitgelegd (incl. de bijbehorende prijzen per optie) zodat je volledig geinformeerd begint met het traject. 


Kosten

Een loopbaantraject is al te volgen vanaf 750,- euro excl. BTW*. 

* Dit betreft het basis traject.


Regelingen & subsidies 

Er zijn diverse regelingen en scholingsbudgetten beschikbaar vanuit de overheid. Er verandert continu veel op dit gebied. Informeer eens bij de Belastingdienst of kijk op de site van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De trajecten moeten gericht zijn op de loopbaanontwikkeling of het toekomstige beroep van de kandidaat. Informeer altijd zelf even of de kosten in jouw geval aftrekbaar zijn. 

 
E-mailen
Bellen
Info