Spijkers & Partners             loopbaan-  & burN out coaching

"Het mooiste cadeau aan jezelf!"

Aftrekbare kosten & gesubsidieerde trajecten

Scholingsbudget CAO werkgever

In veel CAO's is al een opleidingsbudget of ontwikkelbudget opgenomen. Dus ook voor jou als werknemer. Soms draag je hier al aan bij door een kleine aftrek per maand op je salaris. Informeer eens bij je werkgever of de afdeling HR wat voor jou de mogelijkheden zijn. Je kunt het ook zelf in je CAO terugvinden. Het ontwikkelbudget kun je gebruiken voor een passende opleiding, cursus, training of andere scholingsactiviteit om jezelf verder te ontwikkelen. Het doel is om jouw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Belastingaftrek werkgevers & ZZP'ers

Voor werkgevers geldt dat loopbaancoaching valt onder gerichte vrijstellingen. Het bedrag is fiscaal aftrekbaar als zakelijke uitgave. Voor ondernemers en ZZP’ers kunnen de kosten als ondernemerskosten worden meegenomen. 
Meer informatie over de mogelijkheden wat betreft belastingaftrek bij loopbaantrajecten is uiteraard te vinden op de site van de Belastingdienst.


Uitgebreid loopbaantraject voor medewerkers Rijksoverheid

Je kunt via de 'Regeling Loopbaanadvies A+O fonds Rijk' een kosteloos loopbaantraject aanvragen met of zonder tussenkomst van jouw werkgever / leidinggevende. Jouw uitkomsten blijven sowieso altijd anoniem. Je bent overigens wel altijd vrij om de uitkomsten zelf te delen met je (potentiele) werkgever. 

Voordat je de officiële aanvraag kunt doen, kun je hieronder toetsen of je voldoet aan de voorwaarden van de regeling;

  • Je bent Rijksmedewerker (Politie en Defensie vallen buiten deze regeling i.v.m. een eigen CAO)
  • De afgelopen 3 jaar ben je onafgebroken in dienst geweest van het Rijk
  • Je hebt niet eerder gebruik gemaakt van de regeling loopbaanadvies

NB. De regeling loopt af op 30 juni 2022, maar OP = OP

Klik hier voor meer info over deze subsidieregeling 
E-mailen
Bellen
Info