Spijkers & Partners             loopbaan-  & burN out coaching

"Het mooiste cadeau aan jezelf!"

 

Over Simone Spijkers 

 

Mijn achtergrond

Oorspronkelijk kom ik uit de zakelijke dienstverlening. Na ruim 15 jaar in de HR, Werving & Selectie en Makelaardij te hebben gewerkt ben ik na een eigen zoektocht naar zingeving op mijn loopbaanpad mezelf gaan richten op het vakgebied psychologie. Dit vakgebied heeft  ontzettend veel raakvlakken met de zakelijke dienstverlening , waarbij door het juist observeren en adequaat inschatten van mensen en situaties mede jouw succes wordt bepaald.

Tijdens mijn afstuderen werkte ik o.a. als decaan waar ik studenten begeleidde bij het maken van een studiekeuze. Ook ontwikkelde ik in deze jaren een vernieuwde lesmethodiek voor Loopbaanoriëntatie (LOB) binnen het voortgezet onderwijs en een interventie om ziekteverzuim door psychische- en psychosociale problematiek onder jongeren te minimaliseren. Ik was in deze periode al werkzaam als loopbaancoach en verleende hulp bij werving - en selectievraagstukken voor verschillende bedrijven en particulieren. Naast deze ervaring ben ik sinds 2019 tevens werkzaam voor een grote, dynamische huisartsenpraktijk in Tilburg-Zuid. Ik ben hier 2 dagen per week werkzaam als 'POH-GGZ' (voor diegene die deze term niet kent, een soort praktijkpsycholoog) en begeleid patiënten verschillende soorten psychische problematiek, waaronder burn-out en overspanningsklachten. Voor mijn accreditatie heb ik onlangs weer een specialisatiestudie afgerond bij Avans Plus. En dit is tekenend voor mij. Ik vind het erg belangrijk om mezelf, zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak) te blijven ontwikkelen en steeds nieuwe doelen te stellen en behalen. Als ik daarom iets doe, dan ga ik hier voor de volle 100% voor!


Wie ben ik als persoon? 

Anderen omschrijven mij denk ik niet voor niets als een enthousiaste en energieke persoonlijkheid. Ik word vaak omschreven als een echt 'mensenmens' die uit oprechte interesse in jouw leefwereld duikt en hierdoor snel tot de kern kan komen. En dat is denk ik zelf ook mijn grootste kracht! Mijn sterktes liggen in mijn mensgerichte aanpak, creativiteit en mijn helikopterview. Ik ben een snelle denker, zie kansen in plaats van beperkingen. Ik ben sensitief maar tegelijkertijd te typeren als no-nonsense. Zowel een extravert als een introvert ; )

Daarnaast heb ik een enorme drive om zaken aan te pakken en heb ik in de afgelopen jaren een mooi groot netwerk om me heen gebouwd, waar ik ook graag in investeer. Zo beweeg ik mijzelf graag onder andere vakcollega's en ben ik lid van verschillende ondernemers- en beroepsverenigingen, zoals de Nederlandse Beroepsvereniging van Toegepast Psychologen (NBTP), de Noloc; dé beroepsvereniging voor professionele loopbaanadviseurs; waar ik tevens in het beroepsregister sta vermeld als Noloc Erkend Register Loopbaan Professional en bekleed ik een functie in de Medezeggenschapsraad (MR) van het Mill Hill college in Goirle. 

Ondernemen(d)

Ruim 8 jaar terug zorgde de driehoeksverhouding die ik heb met Sales, HRM / Recruitment en Psychologie ervoor dat mijn ondernemersbloed begon te kriebelen. Ik startte daarom in eerste instantie vanuit huis. Binnen drie jaar groeide zowel mijn opdrachten en cliënten als mijn ambitie zodanig dat ik op zoek ging naar een mooi kantoor in Tilburg (bedrijventerrein het Laar).

Waar ik zelf het aller blijdste van word, waar ik echt mega veel energie van krijg en waar ik ook gewoon het allerbeste in ben is het geven van ontwikkelcoaching. Dit kan op het gebied zijn van loopbaankeuze, -ontwikkeling, en bij overspanningsklachten en burn-out. Hier ligt echt mijn expertise.  Op een persoonlijke en open manier in gesprek gaan samen, doelen verhelderen en dan samen door middel van mijn interventies uitstippen hoe deze doelen ook zo snel als mogelijk bereikt kunnen worden. Dat is waar ik voor sta. En dan het liefst met een goede dosis humor en reflectie. Een traject moet namelijk niet alleen heel veel vragen beantwoorden voor iemand en verhelderend werken, het moet ook gewoon ontzettend leuk en interessant zijn om zo'n traject te doorlopen!

Wie zijn mijn 'Partners'?

Synergie; 1+1 = 3

Verbinding is alles en ik geloof dat een goede samenwerking met de juiste mensen je versterkt op alle vlakken. Ik heb de afgelopen jaren een prachtig netwerk om me heen mogen bouwen met andere professionals. Coaches met hun eigen sterktes en expertises op verschillende vakgebieden (gerelateerd aan en/of binnen de loopbaancoaching, HRM, werving & selectie en psychologie). 'Partners' waarvan ik weet dat zij er 'hetzelfde in staan' als ik. Positive vibes only!
Allen zijn zij absoluut gedreven in hun werk, met een groot hart voor mensen en passie voor hun specifieke vakgebied. Met deze professionals in mijn netwerk kan ik kwaliteit en continuïteit garanderen in alles wat ik doe. Bijvoorbeeld bij opdrachten voor grote(re) organisaties en instellingen. Zo heb ik in 2021 namens het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid veel prachtige loopbaantrajecten mogen uitvoeren en in 2022 voor het Leerwerkloket Midden Brabant en het Regionaal Mobiliteit Team (RMT) samen met een vijfkoppig team van ontwikkelcoaches samen zo'n 300 coachees voorzien van ontwikkel- en loopbaanadvies. 
Ben jij benieuwd hoe o.a. deze kandidaten een traject bij mij hebben ervaren en wat het ze heeft gebracht, lees dan zeker de verschillende reviews door, geschreven door de kandidaten die jou zijn voorgegaan. De hulpvragen varieerden van studiekeuze, burnout-klachten als tot het volledig switchen van loopbaan en vaak ook met raakvlakken in elkaar.

Ben jij klaar voor die volgende stap en denk jij dat ik als coach wel eens goed bij je zou kunnen passen? Zullen we een contactmoment plannen? Ik heb er zin in!

Hartelijke groet,

Simone Spijkers - Remmers
Noloc gecertificeerd Register Loopbaan Coach, Burn-out coach en Toegepast Psycholoog (BA).

 
E-mailen
Bellen
Info